torsdag 25. november 2010

Den store åpningsfesten

Dagen vi hadde planlagt så lenge for var endelig kommet, den store åpningen av det nye sportsanlegget som Start Life Support og Strømme Stiftelsen står for konstruksjonen av. Vi stod opp 06.15 og møtte opp på CRO klokken 07.00 så det ble en boda til jobb i dag. Ikke at det trengtes for vi ble ventende der en stund på Moses og de andre arbeiderne. Men de kom etter hvert og vi fikk utdelt t-skjortene, mørkerød med hvit skrift til oss ansatte og oransje med sort skrift til ungene.

Etter at vi hadde fått t-skjortene våre skulle ungene få sine, og det ble som forventet stort kaos når de skulle deles ut. Men et vist system var det på det, skrev ned navnet på alle ungene som fikk t-skjorte og sørget for at de bare fikk en. I dag var det ekstra mange unger på CRO på grunn av den store åpningen så vi hadde ikke nok t-skjorter til alle barna som møtte opp selv om det var trykket opp 340 stk. Etter at de fleste barna hadde fått t-skjorter ble det oppstilling med korps før vi gikk marsjerende ut i gatene. Det var helt utrolig morsomt å gå rundt i gatene i et tog kledd i oransje, og folk stoppet opp og måpte i det vi gikk forbi og skjønte ikke noe av det som skjedde. Korpset ledet an toget mens ungene i oransje gikk med to banner bak, og det var skikkelig 17. mai stemning over det hele. Selv gikk jeg stort sett med Sam som jeg traff igjen på gata natta før. Han satt på skuldrene mine deler av veien og holdt i hånda mi resten. Har blitt glad i den lille gutten der etter hvert.

Ble kjørt den siste biten til den nye banen, der de hadde satt opp store telt som de hadde dekorert veldig fint. Ble en heidundrende åpningsfest, med dans, sang, taler, snorklipping og selvfølgelig fotballspilling. Det ble også servert lunsj halvveis gjennom programmet, som for så vidt var halvannen time på etterskudd som følge av at det tok veldig lang tid å få fraktet alle barna fra byen bort til banen. Det var ganske gøy å se på at de serverte ris som var i en helt enorm gryte til over 300 barn fra lastebilen. Etter lunsjen ble det fotballkamper, jentekamper først så guttekamper før den store landskampen mellom Norge og Uganda. Ble selv satt til å filme det hele så ble (heldigvis) ikke mye spilling for min del. Veldig spennende kamp med godt spill fra begge sider og drøssevis med mål. Til fulltid var stilling 6-6 og det hele endte med straffe konkurranse som gikk i Norges favør.
Alt i alt ble det en meget vellykket dag både for oss som arrangører og gjestene men ikke minst for barna som så ut til å stortrives og det er jo for de denne banen er bygget. Dessverre ligger denne banen som sagt et stykke utenfor byen, men håper den kommer til å bli brukt masse til tross for det.

Banen ligger veldig fint til

2 kommentarer:

 1. Jeg griner jeg! Sam <3 Så skjønt, han er nok blitt kjempeglad i deg, du er et forbilde for han nå, Anders! Flotte bilete! :) Likte spesielt menneskepyramiden :D :D Fortsett å oppdatere :D

  Glad i deg!

  Mona

  SvarSlett
 2. Hei på deg Anders:)
  Det va litt længe sida eg ha vøri innom bloggen din, mæn i dag fekk ei go uppdatering! Det ser ut som om du he det bra. Eg gledar meg ti å treffe deg att snart:)
  God bless

  SvarSlett