onsdag 6. januar 2010

Cairns og Singapore


Vi dro fra Sydney på lørdag og flyet landet i Cairns rundt ti på kvelden. Det var ikke mye annet å gjøre enn å dra til hostellet og finne noe å spise før vi køyet. Søndag morgen begynte klokka 7 for å rekke båten som skulle ta oss ut til The Great Barrier Reef. Det regnet men det var ganske så varmt. Båtturen tok ca halvannen time og da hadde været blitt mye bedre. Det tok ikke lange tiden før vi hoppet i vannet og begynte å utforske undervannsverdenen. Det var veldig klart vann, og utrolig mange fisker og annet å se på. Etter lunsj, som bestod av pasta og salat, dro vi til et annet rev for å snorkle litt der også. Dette revet var finere enn det første med ganger mellom som man kunne svømme over. Fikk sett noen enorme muslinger og en havskilpadde. Vel tilbake til hostellet gikk vi rett i bassenget og var et par timer her også. Her møtte vi en koselig snakkesalig svenske som vi møtte i bassenget alle kveldene.

Mandag tok vi gondol opp i regnskogen og hang noen timer der oppe før vi tok toget tilbake til Cairns. Ble et par timer i bassengt den dagen også før vi spiste pizza på rommet til kvelds.På tirsdag dro vi med en annen litt større båt ut til revet for å snorkle litt mer. Med oss var det 82 passasjerer på båten, mot ca 25 på søndag. Det første stedet vi stoppet var ved et fuglereaervat på en koraløy. Vannet var ikke like klart her som det var den andre dagen, men det var vel så mye dyreliv her, fikk blant annet sett ett par rokker. Etter lunsj dro vi til et annet rev som var mye bedre enn det første, med klarere vann og mer koraler. Her fikk jeg se nok en skilpadde og en stim med blekkspruter, samt horder med mindre og større fisk. Jeg svømte dessverre uten drakt i går og ble en smule solbrent på ryggen, så det var ganske vondt å ta på seg sekken når vi dro fra hostellet til morran i dag.

Er naa framme i Singapore og fra nå av er jeg alene. Det har vært helt topp og henge med familien i tre uker, og ikke minst kunne snylte litt på dem;-) nå må jeg ordne alt selv og betale for alt selv. Det er litt skremmende, men samtidig ganske frigjørende. Jeg står fritt til å gjøre hva jeg vil, når jeg vil. Så får vi se åssen jeg klarer meg. Kom frem ganske sent paa kvelden og tok toget fra flyplassen til dit jeg skulle lete etter et sted og overnatte.

En vennlig mann kom bort og spurte om jeg trengte et sted og sove, for han drev nemlig et lite hotell. Da jeg spurte om prisen saa synes jeg at han sa 15 dollar natta, men det var vistnok 50 dollar natta, noe som var en liten strek i regninga. Men men, kom meg i seng for gadd ikke begynne aa lete etter et nytt sted og sove klokken 12 paa natta. Senga var hard, det var lytt, det var lyst, puta altfor stor og teppet altfor lite, men bortsett fra det var det en straalende natt... haha... Hadde ogsaa (dessverre) rom alene, noe som gjorde at jeg folte meg veldig alene, saa den forste natta var veldig spesiell og jeg var litt fustrert over meg selv og hva jeg faktisk har begitt meg ut paa.

Har naa heldigvis funnet meg et hostell som er mye bedre og billigere. Har saa langt bare gaatt litt rundt i gatene hvor jeg bor og sett paa et enormt marked med utrolig mange ganger. Vaeret har heldigvis ikke vaert altfor varmt, og de forskjellige luktene naar man gaar ute er helt fantastiske. Senere i dag blir jeg med paa en gratisk guida tur rundt i byen, saa faar jeg se hva jeg gjor de andre dagene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar